Sondaj, sonda ile yer tabaka üzerinde delikler açarak yeraltı kaynaklarını çıkarma işlemidir. Sondaj yaptırmak isteyenlerin gayeleri su, petrol ve doğalgaz çıkarmaktır. Sondaj bunların yanında jeolojik bilgiler toplamak, yer altı kaynaklarının araştırma işlemi için, temel atma ve çimentolama işlemleri için, drenaj sistemleri için, zemin etüdü ve jeofizik araştırmaları için yapılan işlemdir. Tüm bu araştırma işlemleri için yeri 50-600 metre delmek gerekmektedir. Böylece yerin altındaki tabaklardan karot numunesi alınır ve incelenebilir. Sondaj gerçekten çok zevklidir. Bilinmeyene yapılan esrarengiz yolculuk insana zevk verir. Sondaj, zevkli bir iş olduğu kadar meşakkatlidir de… Bu meşakkatli ve ustalık isteyen işi, ehil kimselere, ehil sondörlere bırakmak gerekmektedir.

Sondaj işlemi, yerin jeolojik yapısına göre hava veya çamur sistem ile yapılacağı önceden sondaj mühendisleri tarafından yapılan zemin etüdleriyle tespit edilir. Daha sonra ise matkap tabanca ile kuyu açımına başlanır. Kuyu açımı süreci sonlandıktan sonra kuyunun hidrolojik özelliklerine uygun plan ve program yapılarak özel bir sondaj borusu ile kuyunun kılıf borulaması yapılır.

Su sondajında kayalık sert zeminler ile yumuşak kayan zeminlerdeki sondaj teknikleri birbirinden farklıdır. Böylece yapılan işten optimum verim elde edilmektedir. Yumuşak, kayan zeminlerde kullanılan sondaj tekniği çamur sirkülasyonu ile yapılmaktadır. Sert kayalık formasyonlarda ise hava sirkülasyonu tekniğiyle sondaj yapılmaktadır. Bazı zemin delme işlemlerinde ise her iki teknikten de yararlanılır.

Jeolojik – Hidrojeolojik Etüt sonucunda, yani, kısaca su etüdü sonucunda yeraltı suyu bakımından verimin en yoğun olduğu yer tespit edilir ve tespit edilen bölgeden sondaj işlemine başlanmaktadır.

Delme işleminin neticelenmesi suyun çıkması daha önceden tespit edilmiş olan muhtemel olan derinliğe kadar sürer. Delme işlemi neticelendikten sonra sonda (büyük, çelik burgu) dışarı çıkarılır. Daha sonra ise muhafaza borusu sondanın deldiği yerden aşağı indirilir ve kuyu güzelce muhafaza borusu ile korunur. Muhafaza borusu ile kuyu duvarı arasındaki boşluk ise sondaj çakılı ile doldurulur. Statik ve dinamik seviyeler belirlenir. Dinamik seviyeye uygun pompa montajı yapılır. Kuyu temizlenir, geliştirilir (yani hava basıncı, pistonlama işlemi vs.). Kuyu tesisatının depoya olan bağlantısı yapılır. Kullanıma hazır hale getirilir. Su sondajı artık hazırdır ve bitmiştir. Güle güle kullanabilirsiniz.

Sondaj; Fransızca bir kelimedir. Kelime anlamı ise, “sonda ile yoklama / sondalama” demektir. Diğer bir anlamı ise bir durum ile, bir düşünce ile ilgili olarak ön araştırmalarda bulunmak anlamına gelir. Peki, nedir bu sonda? Sonda; yer tabakasının herhangi bir noktasının derinliğini ölçmeye, dip tabakalarının yapısını, özelliğini incelemeye yarayan aygıttır, makinedir. Sondanın diğer bir anlamı ise toprağı delerek alt tabakaların incelenmesinde kullanılan büyük, çelik burgudur. Büyük çelik burgu olarak adlandırılmasının sebebi ise sondanın şeklinden kaynaklanmaktadır. Sondaj, belli bir amaç ile sondanın, yani, makinenin ucundaki büyük çelik burgunun dönerek yeri delme işlemidir. Kısacası, sondaj yapmak aslında yeri delmektir. Delme işleminde amaç genellikle su bulmaktır. Yer altındaki kaynağı dışarı çıkarmaktır. Petrol sondajı, darbeli sondaj, elmaslı sondaj, rotary sondaj, su sondajı gibi birçok çeşidi vardır. En çok yaptırılan sondaj su sondajıdır. Su sondajı, adı üstünde, su bulmak için yapılan sondajdır. Su sondajı, hava veya çamur sirkülasyonu tekniğiyle yapılır. Hava sirkülasyonu tekniğinin mi, çamur sirkülasyonu tekniğinin mi kullanılacağının belirlenmesi ise sondaj etüdünden sonra belli olmaktadır. Sondaj, halk arasında artezyen olarak da bilinir. Sondaj kuyusu da artezyen kuyusu olarak bilinmektedir. Fakat her ne kadar eş anlamlı olarak kullanılsa da bu iki kelime esasen aynı şey değildir.

Su sondajı başta olmak üzere, hava ve çamur rotary sondajı, zemin etüdü ve araştırma, kuyu temizliği, jeoteknik sondaj, çevresel etki araştırmaları sondajı, rab sondaj, yatay sondaj, sondaj kuyusu tamir ve bakımı, pompa tamir ve bakımları, dalgıç pompa ve hidrafor sistemleriyle tam anlamıyla bir sondaj hizmetine kavuşmuş olacaksınız. Su sondajı firmaları denince akla ilk gelen sondaj firması olmak için var gücüyle çalışan Çanakkale Sondaj, yaptığı tüm sondaj çalışmalarında titizlilikle hareket eder. “İşimizi su gibi biliyoruz.” sloganıyla sondaj firmaları arasında en samimi sondaj firması olarak ön plana çıkıyor. Çanakkale Sondaj ile başta su sondajı olmak üzere tüm sondaj işleriniz emin ellerde.

Çanakkale ve çevre bölgelerinde yapılan Çanakkale de dalgıç pompasonrası dalgıç pompa kullanım alanları nerelerdir?

Ev içi kullanımda

Otellerde

Endüstride

Tarım ve Sulama işlerinde

Hayvancılıkta

Tarımsal amaçlı damlama sulama sisteminde

Havuz ve su oyunlarında

DALGIÇ POMPA ÖZELLİKLERİ

Gövde çaplarına göre 5″, 6″, 7″, 8″ ve 10″ ölçülerinde 5 seri olmak üzere imal edilmektedir.

Gürültüsüz çalışır.

Kuyu yerinde etkilenmez.

Kuyuya montajı kolaydır.

Dalgıç pompa sahip olduğu basma yüksekliği kadar derinliğe indirilebilir.

Yıllık periyodik bakım ihtiyacı duymaz.

Kuyu kolon borularında özellik aramaz.

Dalgıç pompalarımız tamamı ile su içinde bulunduğunda açık hava şartlarına karşı koruma ihtiyacı gerektirmez.

Dalgıç Pompa ekonomiktir, dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Su ihtiyacında alternatif bir çözümdür.

Dalgıç Pompalarda ekonomik su temini “motopomp + pano + enerji kablosu” seçimi ile mümkündür.

MONTAJ & DEMONTAJ & TAMİR

Dalgıç pompa servisimiz olası arızalarda, en kısa zamanda problemlere çözüm bulacak teknik kadroya ve ekipmanlara sahiptir. Arıza giderildikten sonra dalgıç pompa montaj yapılmadan önce yeni arızalar oluşmaması için sisteminiz kontrol edilecek bu sayede pompanın daha uzun süre hizmet vermesi sağlanacaktır. Sondaj işleminde yapılacak iş öncesi ayrıntılar sizlere sunularak, daha sonra çıkacak problemler en aza indirilmiş olacaktır. Sondaj işlemi sırasında güçlü makine parkımız ve uzman ekibimizle en kısa sürede kuyunuz teslim edilecektir. Sonrasında kuyu teknik raporu, pompa seçimleri ve kuyu ile ilgili işlemler sırasında gerekli olacağı için kuyu haritası ( kuyu loğu) ve su analiziniz sunulacaktır. Sondaj kuyusunda yapılacak temizlikte kuyunuzla ilgili ön çalışma yapılacak ve mühendislerimizin karar vereceği derinlikte, uygun teçhiz ekipmanları ile temizliğe başlanacaktır, temizlik işlemi sırasında sürekli olarak alınacak su örnekleri ile kuyu tamamen temizleninceye kadar değişik derinliklerde basınç uygulanarak kum, şilt ve çamur temizlenecektir, son olarak kuyu temizlik işleminin tamamen başarılı olup, olmadığı gözlemlenir. Yapılan hizmetler öncesi mühendislerimiz, iş mahallini gözlemleyecek ve hazırlayacakları projeler ile sisteminizi çözümleyeceklerdir. Bu sayede; daha profesyonel çalışmamız için ortam hazırlanmış olacaktır. Kuyu montaj teçhiz malzemeleri, kuyu çökmesi, pompa düşmesi gibi büyük sorunlara sebebiyet vermemesi için kaliteli malzemeler ile daha önce hazırlanan projeye bağlı kalarak su, elektrik tesisatı döşenerek, iş sonlandırılacaktır. Sondaj ve montaj işleri yapan diğer firmalar için projelendirme hizmeti vermekteyiz.

Çanakkale sondaj fiyatları, Su sondajı, Kuyu Sondajı, inşaat sondajı, Sondaj kuyusu, Su sondaj, Kuyu, Su Sondajları, Kuyu açanlar, Su kuyusu, Su sondaj kuyusu, jeolojik etüd, jeolojik etüt, Sondaj şirketleri, Sondaj Firmaları, Sontaj, istanbul Sondaj, Sondajcı, Jeofizik etüt, Su etüdü, Su arama, Su sontajı, Zemin Sondaj, Zemin Sondajı, derin sondaj, sondaj yapan şirketler, Jeolojik, Su arama, Su bulma, Jeolojik araştırma, Sıcak Su Sondajı, Termal Sondaj, Çatal çubukla su bulma, Hidrojeolojik etüt, Havalı sondaj, Kaynak Suyu Arama araştırma, Yeraltı Suyu, Kuyu Temizliği, Kuyu temizleme, kuyu açmak, Yeraltısuyu Kanunu, Zemin etüdü, Çanakkale Sondaj Makinası, Sondaj firmaları, Jeolojik Etüt, Hidrojeolojik Etüt, Jeofizik Etüt ve Sondaj, Su Sondajı (derin kuyu sondajı), Su Sondajı, SONDAJ, Yeraltından sondaj ile su çıkartmak, Su yok denilen yerde suyu bulmak, Derin su sondaj, Sondaj ile içme suyu, Kuyu yapımı, Hava ve Köpükle sondaj, Rotary sondaj, Maden Araştırmaları, Maden Sondaj, Zemin – Su Etüdü, Kaynak Suyu ve Sıcak Su, Termal Jeotermal Araştırmalar, Jeotermal Sondaj, Zemin Sondaj – Etüt, Yerbilimleri – Jeoloji alanındaki çeşitli araştırmalar, Jeolojik Hizmetler, Su araştırma, yeraltı suyu arama araştırma, kaynak suyu araştırma hizmetleri.

Çanakkale Sondaj Mühendislik

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Devamını Oku